Historische Kring gemeente Leek e.o.

Nieuwsflitsen

  • Stambomen

    In het menu bovenaan zijn bij Genealogieën  de stambomen te vinden van het geslacht Leuring, en van de bewoners van de borg Nienoord.
    Bij Weblinks zijn verwijzingen naar nog meer genealogieën te vinden

     
  • facebook

     

Wandelingen Leek-Westerbork

Uit  "hetWesterkwartier.nl  

 

westerborkapril 2018 - In tien etappes volgen wandelaars de route Leek-Westerbork, waarlangs de Joodse inwoners van Leek in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd.
Vorig jaar verscheen het wandelboek "Het Spoor Volgen; van Leek naar Westerbork". Tussen juli 1942 en september 1943 zijn de 61 joodse inwoners van Leek weggevoerd via Westerbork naar Auschwitz en andere kampen in het Oosten. Hen wandelboek is een blijvend "monument" voor de weggevoerde joodse burgers. Het traject is in 10 etappes af te leggen in de periode van 25 april tot en met 4 mei. Initiator Herman Oosterman uit Leek loopt de tocht in de periode waarin 75 jaar geleden nog Leekster joodse inwoners in Westerbork verbleven. Wie zich bij Herman wil aansluiten is van harte welkom.Op de eerste avond (25 april) eindigt de route op het gemeentehuis van Leek met een kleine ontvangst en een uitleg over het project van de Stolpersteine.