Historische Kring gemeente Leek e.o.

Verenigingsgebouw

28 feb 2012 - Vanaf vandaag is onze vereniging huurder van de voormalige bodewoning tussen het gemeentehuis en de Oude Ulo. Vanmiddag werd op het gemeentehuis het huurcontract getekend, namens onze vereniging door onze voorzitter Epko H. Bult, en namens de gemeente door wethouder Tanja H. Haseloop. Hiermee is een langgekoesterde wens van het bestuur  in vervulling gegaan, nl een eigen ruimte voor de Historische Kring. Het gebouw biedt volop ruimte voor de bibliotheek, en onze kollektie historische voorwerpen. Ook is er ruimte voor vergaderingen, en werkruimte voor vrijwilligers die aan artikelen voor Historisch Leek willen werken, met de bibliotheek binnen handbereik.
Komende zaterdag 3 maart wordt de bibliotheek, die nu nog gastvrijheid geniet bij boekhandel Bronsema-Bosman, verhuisd naar ons nieuwe onderkomen.
In verband daarmee kunnen er zaterdag geen boeken geleend worden. Hulp bij de verhuizing  (vanaf 09:00 u ) is uiteraard welkom.  Vanaf 10 maart zal onze bibliothekaris Albert Graansma weer zoals gewoonlijk 's  zaterdags van 14:00 u tot 16:00 u aanwezig zijn voor het uitlenen van boeken.

12-0182       12-0183  

                                

 

12-0185                  12-0186