Historische Kring gemeente Leek e.o.

Sponsorloop wandeling Leek – Westerbork

sponsorloop

2016 - De werkgroep WLW vordert goed. Het boekje waarin de wandeling beschreven wordt zal in de zomer van 2017 het licht zien
Maar om het boekje te drukken is geld nodig. Daartoe zijn er afgelopen weken twee sponsorlopen gehouden.
De eerste loop was op maandag 10 oktober en werd gedaan door ruim 200 leerlingen van de derde klassen van vestiging  Lindenborg van RSG de Borgen. De leerlingen wandelden de eerste etappe, een rondwandeling door Leek,  langs ‘joodse’ locaties in het dorp, zoals het voormalige tramgebouw (waar vandaan de joden vertrokken), het joodse schooltje en de joodse begraafplaats. Ook bij de woonhuizen en de winkels van omgekomen joden werd kort stilgestaan.
De routebeschrijving van deze wandeling  van ongeveer 7 km is voor € 2 verkrijgbaar bij in de bibliotheek van de de Historische Kring, elke zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.


wandelingVoorDe tweede loop was in de week van 24 t/m 28 oktober, Toen  wandelden de initiatiefnemer van de tocht, Herman Oosterman en een groepje enthousiaste wandelaars de overige etappes van Leek via Roden, Peize, Groningen, Haren, Zuidlaren, Assen en Hooghalen naar het kampterrein Westerbork in vijf dagen. De wandelaars werden op deze vijfdaagse wandeltocht gesponsord door familie, vrienden en sympathisanten.
Met beide tochten is een bedrag aan sponsorgeld opgehaald van €2.209,40. Maar er is nog meer geld nodig. Wilt u dit initiatief ook sponsoren, kijk dan op de website vanleeknaarwesterbork,nl, daar staat veel informatie over de tocht en het te drukken routeboekje. U kunt zich daar nu ook al voor intekenen tot 1 januari. U krijgt dan een korting van €3 op de eindprijs van het boekje. Die is na verschijning €12,95. Behalve de route staat in het boekje ook informatie over de joodse gemeenschappen in Leek, Groningen, Haren, Zuidlaren en Assen.